Nieuws

A taste of Tanzania

Donderdag 30 januari opent de WTC The Hague Art Gallery de fototentoonstelling ‘A Taste of Tanzania’. Twee dagen later op zaterdag 1 februari is de officiële Nederlandse lancering van het bijbehorende 355 pagina’s dikke koffietafelboek. De makers van het boek zullen aanwezig zijn om hun boek te signeren.

Het boek is een samenwerking tussen Wim Demessemaekers (fotograaf), Stephen Walckiers (auteur) en Axel Janssens (chef). Het boek is een roadtrip met fascinerende foto’s, aangrijpende verhalen en heerlijke recepten. Tijdens de tentoonstelling is een rijke selectie van de foto’s van de natuurfotograaf Wim Demessemaekers te zien in WTC The Hague Art Gallery. Er zullen in totaal ongeveer 20 monumentale werken inclusief een aantal kleinere werken hangen.


Over de fotograaf

Wim Demessemaekers droomde er al van om fotograaf te worden toen hij als zevenjarig jongetje zijn eerste camera kreeg. Al die tijd is hij met de grote ogen en de verwondering van een kind naar onze prachtige planeet blijven kijken. In het koffietafelboek ‘A Taste of Tanzania’, dat hij samen met auteur Stephen Walckiers, maakte, kon hij zijn fotografische duivels helemaal ontbinden. De spectaculaire landschappen, de kleurrijke mensen en hun cultuur en bovenal de adembenemende wilde dieren, grepen hem bij zijn nekvel.

Als wildlife fotograaf werkt Wim enkel met natuurlijk licht en organische settings om zijn subjecten vast te leggen in al hun puurheid en schoonheid. In constante verwondering voor het waanzinnige kleurenpalet en de natuurlijke elegantie van het dierenrijk.

Hij speelt met licht, contrasten en tinten maar het hoofdingrediënt is geduld. Wim werkt ook met vintage Leica lenzen om een beetje magie toe te voegen. Dankzij deze lenzen realiseert hij foto’s die de soms doen twijfelen of het nu foto’s zijn of schilderijen. Op die manier voegt hij een extra laagje kunstzinnigheid toe aan de ruwe, brute pracht van de natuur.


A Taste of Tanzania

www.atasteoftanzania.com

Officiële opening: donderdag 30 januari (17.00 – 19.00 uur)

Boeklancering: zaterdag 1februari (16 – 19 uur)

De fototentoonstelling is te zien tot en met zondag 9 februari 

Het laatste nieuws

Maatregelen WTC The Hague betreffende coronavirus

Maatregelen WTC The Hague betreffende coronavirus

Opnieuw is zondagmiddag tijdens een persconferentie van de overheid aangekondigd dat de Corona maatregelen in het hele land wederom zijn aangepast en aange

Earth Hour & PrintLess contest

Earth Hour & PrintLess contest

Op 30 maart, tijdens Earth Hour, start de Green Business Club met de GBC PrintLess Contest: Tone it down! Bedrijven en regio's gaan twee maanden lang met e

Bouwinvest en ENGIE tekenen voor duurzame toekomst WTC The Hague

Bouwinvest en ENGIE tekenen voor duurzame toekomst WTC The Hague

Het Bouwinvest Office Fund en technisch dienstverlener ENGIE hebben onlangs de handtekeningen gezet onder het Energie Prestatie Contract voor het WTC The H